Predstavljanje zadruge Okus doma u Impact Hubu

Blog_unnamed__14_

Jučer je u Impact Hubu u 19 sati održan razgovor "Azilanti - izazovi integracije HR i kontekst EU" koji je moderirala Sanja Ostroški iz CEDRE - mreže centara podrške za postojeće i potencijalne društvene poduzetnike. Na razgovoru je uz Lanu Velimirović Vukalović iz Vladinog ureda za ljudska prava, gostovala i Emina Bužinkić koja se kritički osvrnula na kontekst migracija danas u Europi te na odgovornost država u prihvatu i brizi za izbjeglice. Emina je predstavila i kulinarsko-jezičnu zadrugu Okus doma, koja ubrzo kreće s prikupljanjem sredstava za otvaranje cateringa. Nakon razgovora, kolektiv Okus doma posjetiocima je servirao ukusnu sirijsku večeru.

U sklopu TJEDNA IZBJEGLICAma na Jarunu je u 14h održana umjetničko - maratonska akcija i koncert “Obalom Jaruna: 1800 oblutaka za 1800 nestalih u Sredozemnom moru", u organizaciji Hrvatskog Pravnog Centra, UNHCR-a i Pravne klinike Sveučilišta u Zagrebu. Isusovačkla služba za izbjeglice organizirala je audio-vizualno izložbu "Utočište i podrška" od 10 do 22 sata na Trgu bana Josipa Jelačića.

 

Nastavak programa čeka nas danas od 11 sati u zagrebačkoj Kuhaoni gdje kolektiv Okus doma održava kulinarsku radionicu u organizaciji CMS-a i UNHCR-a. Pripremljene delicije kolektiv će predstaviti publici zajedno s otvaranjem izložbe Okus doma u 19.30 u Showroomu Galerije Nova. Nakon druženja u Showroomu, zabava se nastavlja koncertom Gipsy Cool Quarteta u klubu Potepuh na Dolcu, od 22 sata