Važna obavijest o cateringu

Blog_screenshot_from_2018-09-03_11-04-39

Drage prijateljice, dragi prijatelji,

ovo nije oproštajno pismo i iza njega ne stoji beskrajna tuga, već štoviše jedan sasvim novi put, praćen daškom nove energije i kreativnog predaha. Stoga od početka čitajte ovo pismo kao iskaz najiskrenije zahvalnosti za prošla iskustva i znak optimistične posvećenosti novim iskoracima našega kolektiva.

Nakon više od 2 godine rada, odlučili smo zatvoriti catering Okus doma. Odluku smo donijeli teška srca, osobito radi oplemenjujuće zajednice pojedinaca i grupa s kojima smo blisko i uspješno surađivali. Podrška koju smo uživali u Zagrebu i šire, od prvih radionica kulinarstva preko crowdfunding kampanje do poruka o očaranosti okusima na vašim tanjurima, nezaboravno su utkana u našu priču. Naša priča je i vaša priča, ona je zajednička i dijeljena, ona je zato svevremena.

Međutim sveukupna društveno politička situacija čvrsto je najavljivala trnovite putanje opstanku izbjegličko-migrantskog projekta socijalnog poduzetništva, kao što su i vjetrovi na ljestvici društvene tolerancije počeli puhati suviše kontra naših vrijednosti. Pronašli smo se u situaciji kontinuiranoga prekarnoga rada s nedovoljno prihoda za održavanje cateringa i nemogućnosti razvoja. Stoga smo se odlučili na novi korak prema razvojnom i solidarnom kolektivnom naporu svih naših su-osnivačica i radnika.

Posljednjih smo mjeseci posvetili naše vrijeme kreativnom radu i iznjedrili niz novih ideja, onih koje će vam i dalje donositi naše okuse, u novom ruhu. Do post-novogodišnjih iznenađenja, i dalje smo tu i sa zadovoljstvom radimo kulinarske radionice i tečajeve u domaćoj atmosferi, posjećujemo škole i vrtiće u kojima čitamo priče i dijelimo iskustva, pripremamo nove recepte i kuharice... Sanjamo veliko, skupa s vama. 

S obzirom na to da njegujemo odnose i držimo do očuvanja kontakta, slobodno nam pišite na info@okus-doma.hr ili na naš FB. Rado bismo čuli pokoju riječ s vaše strane.

U solidarnosti i ljubavi, šaljemo velike pozdrave.

Neka nam je svima dobro more i dobar vjetar.

Sadou, Sweta, Zinka, Luka, Chichi, Vera, Romana, Sara, Bashkim, Branka, Željka, Vedrana, Martina, Emina