Večer/a puna ljubavi- Valentinovo s Okusom doma u Etnografskom muzeju

Blog_is-peanut-butter-healthy-header-v2-830x467

Slavimo ljubav, svih oblika, boja, nijansi...

Vrijeme: Valentinovo –dan zaljubljenih, jer da, zaljubljeni smo jako, zaljubljeni u život, prijateljstvo, hranu koja nas spaja..

Mjesto: Etnografski muzej, Mažuranićev Trg 14

Pozivamo vas da podijelite s ekipom Okusa doma ovu večer u ugodnom, toplom, romantičnom ambijentu Etnografskog muzeja jer ljubav je umjetnost koja se želi podijeliti. Želimo iznenaditi vaše okusne pupoljke ukusnom hranom koju će za vas, s puno ljubavi i pozitivne energije, pripremiti naši kuhari i kuharice iz Sirije, Nepala, Pakistana i Senegala. Dođite u paru s momkom, djevojkom, prijateljem, majkom, sestrom, prijateljicom, ili sami, kakogod. Upoznajte neke nove ljude, prepustite se gostoprimstvu naših domaćica i domaćina na soframa.

Sofra je trpeza, simbol zajedništva, topline doma, okupljanja u krugu bliskosti. Smjestite se zato na mekane jastučiće oko trpeze novih okusa, uz čašu vina i divne zvuke glazbe koju ćemo također izabrati posebno za ovu priliku. Budite spremni i zaplesati, mi ćemo povesti jer tako to ide kad se družite s nama. Red fine hrane, razmjene priča pa glazba i ples, slavlje različitosti...ležerno i opušteno.

Menu

Pripremamo tri menija od kojih svaki sadrži predjelo, glavno jelo, salatu, tradicionalni kruh, desert te čašu vina (crno ili bijelo-birate sami). Otkrit ćemo vam glavna jela a sve ostalo nek ostane iznenađenje. :-)

Prema tome, ako vam je zanimljiv podatak da je u zapadnoj Africi kikiriki jako popularan u kulinarstvu onda ćete izabrati menu „Maffe“ s glavnim jelom od komadića mekane junetine u kremastom umaku od kikiriki maslaca, servirano na basmati riži.

„Makrona m'bauha Dajaj“ je slijedeći menu u kojem je glavno jelo prava bliskoistočna bajka za nepce. Sočni komadi piletine u umaku od slanutka i luka s rezancima na pari u zanimljivoj kombinaciji arapskih začina te grožđica i badema.

Naposljetku, južnoazijski „Chutney“, kombinacija povrća s bazom od rajčica kojom oživljavamo palentu kao prilog.

Princip i cijena

Dakle, uz kompletni menu s desertom dolazi i čaša vina, sve u cijeni jednog paketa: 100 kn po osobi. Vodu kao prirodno bogatstvo ne naplaćujemo :-)

Ukoliko želite dodatnu butelju vina vaš paket će iznositi 130,00 kn po osobi.

Sve dodatne informacije o eventu na našoj facebook stranici:

 

https://www.facebook.com/okusdoma/?ref=page_internal