Zahvala cijenjenim donatorima večeri u Muzeju suvremene umjetnosti

Blog_14224931_356440641353595_5377565779715915420_n

Drage prijateljice i prijatelji

Hvala vam što ste pristali poći s nama na naše kulinarsko putovanje svijetom, prošli petak u Muzeju suvremene umjetnosti. Trud koji ulažemo u postojanje i napredak naše Zadruge slađi nam je kada vidimo i osjetimo potporu prijatelja, suradnika, donatora, partnera i građana.

Veliko hvala još jednom, svima vama koji ste prepoznali naš potencijal, koji shvaćate koliko su projekti kao što je Okus doma važna platforma za osiguravanje dostojanstvene pozicije izbjeglicama koje su potražile zaštitu u našoj zemlji; koliko je važno kontinuirano razvijati prijateljski dijalog različitih kultura koje postoje u našem okruženju. Prihvaćanjem ljudi koji dolaze iz daleka, njihovih običaja, dobivamo mnogo, obogaćujemo se ponaosob ali i kao društvo u cjelini. Naše društvo ima prostora postati dom onima koji su svoj dom nažalost morali napustiti. Mi ništa time ne gubimo, dapače mnogo toga možemo primiti.

U MSU smo vam predstavili dio jela pripremljenih po tradicionalnoj afričkoj, arapskoj, bliskoistočnoj recepturi, iz naše ponude cateringa kojim se bavimo. Želimo razvijati taj segment poslovanja Zadruge jer imamo talentirane kuhare koji kuhaju s ljubavlju prije svega i dosadašnji feeback naših klijenata je više nego pozitivan. To nas motivira da unatoč poteškoćama i izazovima na našem putu ipak ustrajemo i širimo bogatstvo mirisa i okusa u našem gradu a i šire. Osim kulinarskih talenata dio članova Zadruge priprema se pokazati i svoje vještine podučavanja jezika. Na jesen počinjemo sa tečajem arapskog jezika koji će voditi izvorni govornik.

U međuvremenu ćemo nastaviti sa kulinarskim radionicama za zaintereseirane građane. Nešto čemu se posebno veselimo je proizvodnja i plasman vlastitih prehrambenih proizvoda s čime bi voljeli startati početkom iduće godine.

Osobito hvala ovdje želimo istaknuti ekipi iz Metro Hrvatska. Pomogli su nam u opremanju cateringa, organizaciji ovog predivnog eventa te višestrukim donacijama za isti.

Nadamo se da ste uživali s nama u MSU, kojem se također zahvaljujemo na suradnji i promociji oko večere. Imali ste priliku pogledati i emotivnu i upečatljivu izložu fotografskih portreta izbjeglica „Ljudi“ Daga Oršića, našeg dragog suradnika i podržavatelja.

Također smo sretni što smo sve skupa začinili i sa zvucima afričkog groove-a u izvedbi Kaira Kele, benda koji okuplja glazbenike iz Senegala, Izraela, Kosova i Hrvatske, a čije ime u prijevodu znači 'mirotvorac'.

 

Veselimo se nekim novim susretima a do tada veliki, srdačni pozdrav od cijelog tima Okusa doma!! :-)