Radionica 'Okusa doma' za donatore/ice crowdfunding kampanje

Blog_image-8e97a946b68658f904b7587ea50ac1e8c861e1802a0aae8ce42ca5e92b1e975b-v

Chefovi Okusa doma su danas podijelili svoje recepte s nekima od dragih ljudi koji su podržali nedavnu crowdfunding kampanju Okusa doma. Za početak smo se predstavili jedni drugima, malo družili, a zatim krenuli u uzbudljivu avanturu otkrivanja egzotičnih mirisa i okusa Etiopije, Senegala, Nigerije, Pakistana Libije i Sirije. Kuhari/ce su korak po korak pokazali način pripreme specijaliteta iz svojih zemalja, a učenici/ce su doista pozorno upijali sve detalje, ne skrivajući apetit da naposljetku kušaju kreativne i neuobičajene delicije. Ana Jokić, jedna od učenica, podijelila je tako s nama svoje oduševljenje što je bila učenica upravo našoj kuharici Chichi Amare iz Etiopije gdje je hrana nešto ljuća od one na koju smo navikli.

„Volim ljuto i jako mi se sviđa ovo jelo!“- rekla nam je.

Chichi nam je pak otkrila da je ipak malo prilagodila recept hrvatskom nepcu jer bi inače bilo prilično ljuto. Lea Kušćer, Branko Kolesarić i Danijela Bota su se najviše osvrnuli na atmosferu koja je na njih ostavila veliki dojam. Otvorenost njihovih mentora i prilika da s njima popričaju u prijateljskom tonu nešto je što će, kažu, ponijeti sa sobom. Lea nam je poželjela sreću u daljnjim planovima, početku rada naše socijalne zadruge i dodala:

„Radite nešto što se doista može zvati pravom integracijom migranata u društvu. Nije mi poznat niti jedan sličan projekt, barem ne na ovoj razini. Svakako ću pričati o vama a nadam se i druženjima poput ovih u budućnosti!“

Lea  je inače volonterka ACT-a (Autonomni Centar) iz Čakovca, udruge koja nas je materijalno podržala u dijelu nabavke dijela opreme za našu kuhinju. I ovdje im se još jednom zahvaljujemo.

Radionica je rezultirala sa više od 10ak ukusnih jela i mnogo novih prijateljstava. Nakon zajedničkog uživanja u hrani kuhari/ce su se pobrinuli dodatno začiniti atmosferu sviranjem djembi u čemu su prednjačile kuharice i tako otkrile i svoje ostale talente pored onih kulinarskih. Druženje smo nastavili do večernjih sati, zadovoljni, puni dojmovi i s planovima za buduće aktivnosti.