Migrent_cover
MIGRENT publikacija

[MIGRENT]

Publikacija [MIGRENT] pregled je stanja migrantskog (socijalnog) poduzetništva u Europi. Posvećena je i iskoračuje ka ideji migrantskog poduzetništva kao važnog alata socio-ekonomske emancipacije. Ovaj alat ima snažan potencijal za uspješnu integraciju migranata i doprinosi rastu lokalnog ekonomskog rasta.

Više

DOKUMENTARNI FILM "OKUS DOMA"

Mlada žena bilježi recepte izbjeglica uz njihove potresne priče u neobičnu kuharicu. Za nju su okusi djetinjstva, putevi hrane i ratova isprepleteni. Na tom putovanju susreće tuniškog kuhara koji u Hrvatskoj traži azil i 22-godišnju Sirijku koja pokušava izgraditi novi dom. Može li se jezikom hrane ispričati ono što je u nepovrat izgubljeno?

Tim

  • Scenaristica i redateljica: Martina Globočnik
  • Producentice: Morana Komljenović, Emina Bužinkić
  • Glavna snimateljica: Iva Kraljević
  • Snimatelji: Bojan Mrđenović, Morana Komljenović, Dražen Žerjav
  • Montažerka: Marija Prusina
KNJIGA RECEPATA I IZBJEGLIČKIH PRIČA

Okus doma

Okus doma je istraživačko-gastronomsko-kulinarski projekt koji nas upoznaje s kulturom, običajima i društvima podrijetla izbjeglica u Hrvatskoj bilježeći njihova sjećanja na dom, mirise i okuse njihove kuhinje.

Više

 
 
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip.
 
Naruči
X